Aktuális | Történet | Elmélet | SNB Szövettség | Trükkök | Versenyek | Adattár | Apró | Pályák | Képtár | Fórum | Kapcsolat |

email:
jelszó:
 
[regisztráció]
[elfelejtetted a jelszót?]

FÓRUM

A hozzászóláshoz és új téma nyitásához be kell jelentkeznie!

FIGYELEM! Bejelentkezni az EMAIL CÍMMEL kell és NEM NICK NÉVVEL!

Hozzászólások száma: 5684

  duke 2007-12-31 18:19:25
Nem értem minek olyan dolgokon agyalni, aminek semmi értelme: például Kékest és stb-t hasonlítgatni külföldi pályákkal. Mivel földrajzilag elég szerencsétlen helyzetben vagyunk, ezért azt kell szeretni, ami van. Azt sem értem, hogy mit kell lovagolni azon, hogy milyen színű itthon a pálya. Mivel a kék-piros-fekete elfogadott jelzés, ezt használják itthon is, és valószínűleg nem valamilyen nemzetközi dőlésszög-szabvány alapján színezik a dolgot, hanem a pályákat (pályaszakaszokat) viszonyítják egymáshoz.

A szlovákoktól meg nem kell elájulni, van egy-két jó pálya, viszontott is vannak szánalmas dolgok, ami személy szerint engem rohadtul idegesít, mint boardos (igen, ezek azok a felvonók, amik igénytelenek, nyomvonaluk elhanyagolt és akkorát ránt, mintha rodeon lennék - ez utóbbi kezelhető és megtanulható...). Asszem pont Chopok volt ilyen szörnyű ebből a szempontból. Donovalyn meg a pályavezetés béna, a felvonó jó.Ellenben Tátralomnicot érdemes kipróbálni...feltéve, hogy nagy hó van és nem riaszt vissza senkit a technikás pálya.

Viszont én is voltam nagy síparadicsomokban és sajnos ha az idő nem jó, akkor ott is jeges vagy éppen buckás, ne adj Isten kilátszik a fű (tavaly Nassfeld pont ilyen volt pont szilveszterkor). Tehát külföldön sem minden olyan szép és jó, mint egyesek lefestik. Persze aki megelégszik annyival, hogy van két ugrató, két slidepad meg mittomén...de aki a freerideot vagy technikás pályákat szereti, az bizony külföldön is szívhat.


Arra is felhívnám a figyelmet, hogy nem mindenki lakik Budapesten, ezért kár hasonlítgatni, hogy kinek mennyi lemenni, mert átlagot nem tudsz vonni (egyébként is Pestről a Mátra kb. 150km, Szlovákiában meg legalább 200-250 a legközelebbi normális, ez azért nem mindegy).
Gyanítom, hogy mondjuk aki Gyöngyösön vagy közelében lakik, annak jobban megéri a közelebbi pálya. Én például Kékesen tanultam meg és mai napig szeretek (azaz szeretnék, mert nincs hó) visszajárni, megvan annak is a hangulata. Vagy éppen példálózhatnék MSzI-nal is, ahonnan épp most jöttem meg, és annak ellenére, hogy megint pocsék telünk van (talán annyira nem, mint tavaly), örültem egy kis csúszásnak, még akkoris, ha jeges volt 1-2 helyen. Bemelegítésnek jó volt és érdekes módon a többi 1-2-300 embernek is tetszett, tehát nem értem miért kell állandóan nyávogni. Szerintem a lehetőségekhez képest kihozzák a maximumot, és úgy gondolom, a sok sielő önmagáért beszél. Persze mindig lesz, akinek ez nem tetszik és inkább elmegy máshova. Az, hogy ennyibe kerül, sajnos szívás...ide is kell felvonó, ratrak, hóágyú, személyzet és arról nem is beszélve, hogy rengeteg áram fogy...de amíg azt látom, hogy a bevétel nagy részét visszaforgatják (tavaly új ratrak, most új hóágyúk, melegedő stb), addig nem sír a szám.

Bocs, akinek ezzel a lelkébe tiportam. Ugyanez a véleményem az újságról is...az Almanach szvsz jó, de aki nem tartja annak, az se szólhatna egy szót se, mert ingyé van...mellesleg nem olvasni kell, hanem csinálni...na peace.
Előzmény: -
  angee 2007-12-31 17:59:36
Mindenkinek kívánok Boldog Új Évet, és sok sok csúszásban gazdag szezont ^^ :***
Előzmény: -
  Brokk 2007-12-28 21:35:13
Háááát Jasná... 265 km, nekem szlovákia favorit :) legalábbis ott nekem van minden, freeride, park, elég sok pálya, de gyakran elég nagy tumultus... a jasná bungallókban (chata lucky) voltunk már többször is, és az nagyon nagyon bejött, viszont mondjuk márciusig tuti be vannak táblázva, de egy próbát megér. majdnem pályaszállás, és a majdnem miatt olcsóbb :) amúgy is ár-értékben nagyon jó szerintem. amúgy közelebb is van pálya, nem muszáj mindjárt jasnáig menni, csak azért említem ezt, mert nálam szlovákia NO1
Előzmény: -
  cambocha 2007-12-28 21:22:50
igen, lenne elképzelés Szlovákiában gondoltam, azon belül lehet akármi ami Pesttől kb 260km-en belül van :)
Előzmény: -
  Brokk 2007-12-28 18:31:10
sajnos ez Magyarország, hosszú pálya sehol sincs :( ennek ellenére én hálás vagyok Kékesért, ami autóval 3/4 óra, és Mátraszentistvánért, ami mondjuk másfél, és a river zagyva gátjáért, ami gyalog 5 perc :)

külföld: ez így elég tág fogalom, konkrét elképzelés van? ilyenkor már necces szállást találni, inkább csak magánházaknál lehet.
Előzmény: -
  cambocha 2007-12-28 15:59:09
Üdv!
Igen, z volt a gond hogy frissítettem :(
Viszont most jöttem meg Mszi-ről, igen kezdő vagyok még, és elején még csak a szélén mentem, a pálya felétől, rá 10 percre, már ráéreztem, és mentem az egész pályán, csak most így elsőre felvonó nélkül, mert azt mndták hogy nagyon nehéz boarddal felvonózni!
Én meg voltam vele elégedve, tanulásra szerintem teljesen jó, az volt vele a problémám hogy rövid!:(
De jó volt a hó minősége, igaz felül kicsit földes volt.
A célra tökéletes volt, megtanultam az alapokat, sokszor kifogunk menni, de legközelebb megpróbálkozom a felvonóval :)
Külföldön nem tud valaki jó szállást?
Tapasztalatok?
Előzmény: -
  vau 2007-12-28 11:50:51
Még egy kicsit számolgattam az ábrából. Kékes észak, kb. az első 2/3-a kis meredekségű (a 4-es pálya összesen 80 m-t esik!), itt átlagban kb. 13 fokos az esés (ez már inkább kék pálya szintű?), majd kb. 200 m alatt esik 100-at, ez legalább egy tényleg komoly meredekség (30 fok átlag), csak sajnos nagyon nagyon rövid. 2-3 kanyar, és vége...

A déli pálya esése 7-8 fok átlagban...
Előzmény: -
  vau 2007-12-28 11:07:05
Hümm..

Kékes...

Rég voltam ott. Nekem se szimpatikus, de nem a szolgáltatás milyensége miatt. Az speciel nem is érdekel. Ami fontos, a lejtők milyensége, a hó mennyisége és minősége a pályán. Az, hogy busz, tárcsás, csákányos, 1-2-3-4-ülős, nagykabinos, stb. nem érdekes.

Viszont az az 1 db. pálya, ami anno ment... mondjuk a sípálya fogalmát sem érte el meredekségben. Most néztem rá a kékesi pályarendszer ábrájára ( http://www.kekesteto.com/anyag/deli_sipalya.jpg ). 7 db. pálya, ebből 4 ugyan az, amin anno mentem, csak az egy hosszút számokkal (felvonókkal?) feldarabolták. Az északi talán jó lenne, de az adottságok nem túl jók. 550 m pályahossz, nem túl acélos. Legalább ha az ábra igaz, van ott használható meredekségű pálya is.

Félreértés ne essék, nem vagyok feketepálya mániás, sőt boardra átlagban inkább a kék szint jó. Tizenéveket töltöttem el Budapest Normafánál, felvonó nélkül, és gyalogoltam szinte minden nap. Iszonyat sokat tanultam attól a pályától, és van összehasonlítási alapom, a Normafa sokkal komolyabb pálya, mint Kékes dél. Viszont ahogy néhányszor kijutottam külföldre (és a budapesti tapló közönség tönkrevágta a Normafa hangulatát és biztonságát), rá kellett jönnöm, hogy ez nem sípálya, csak erőlködés.

Az évek folyamán adtam néhány esélyt az itthoni pályarendszereknek. Galyatető, Dobogókő, Mátraszentvalami, Kékestető, Visegrád. Egyik sem adta meg azt, ami egy normális boardozáshoz/síeléshez szükséges (vagy elküldtek a régi időkben, vagy 1 hónapos fagy után az első +4 fokban elfolyt a pálya, vagy földes volt). Ráadásul Budapestről pl. Kékesig vagy Bánkútig elmenni kb. ugyanannyi, mint kiugrani Szlovákiába pl. Sachticky vagy Ruzomberok pályáira (Donovalytól viszont kiráz a hideg, annyira elrontották a pályákat...). Bérletárban hasonló külföld...

Kis megjegyzés a snowboard magazinokhoz. Nem olvastam a kritizált almanach-ot. Viszont sok év alatt jó ha 2-3 olyan snowboard témájú magazint láttam, ami a reklámokon kívül mást is tartalmazott. Hiába jó arcok akik összerakják, az interneten szinte minden fontos infó elérhető, és maximum szponzorpénzekből lehet egy ilyet összerakni, ami viszont erősen a tartalom rovására megy. Mégegyszer, nem ismerem az almanach-ot, de el tudom képzelni
Előzmény: -
  minerel 2007-12-28 10:26:44
ugy látom ezt a fórumot kineveztétek privát fórúmotoknak. és ha véletlenűl valakinek nem tetszik valami vagy eltér a ti fiatalkori véleményetektől annak rögtön leszednétek a fejét.
Akkor hát további jó fórumozászt ezen a site-on és inkább máshol "okoskodok" ahol felnőttek odáig , hogy elfogadják a más véleményt is .
Nincsenek boardos versenyálmaim, nem is voltak.
Tudod a boardos-síelő korosztálynak nem 16 évesnél van a felső határa és ha egy kicsit is jobbban olvasgatnád a hozzászólásom kiderűl belőle, hogy nem a versenyzők sikereit voonm kétségbe hanem azt a fajta stílust ami kezd eluralkodni a boardos világban. Nem a buliknak vagyok ellene hanem az erőszakolt divatnak, majmolásnak és hogy néha elfelejtik az emberek honnan jöttek!
Nos, nem kívánok többet reagálni ..már így is gyerekes az egész.
Boldog új évet mindenkinek !
Előzmény: -
  Brokk 2007-12-27 21:29:55
Nem jól látod!!! ismersz egyet is közülük??? majd írj nekik, h veled csináljanak interjút, az lehet jobban sikerülne! ja bocs, elfelejtettem, h te nem igen tudsz felmutatni semmit, csak a nagy okoskodást. am meik riport zavar? Szigike? őt ismerem személyesen, és képzeld... TÉNYLEG 14 éves. vagy az bassza a csőröd, h nekik sikerült ami neked csak álom maradt? És hozzáértők? TE? vagy hogy gondolod. nem is tudom, miért nem te vagy a snowboard nagyágyú, ha mindenkinél jobban tudsz a világon.
aztán kékes hozzáállása: 2 új pálya, új felvonó az elmúlt év termése. hóágyúznak keményen, kedvesek. kedden leállt a felvonó nem az ő hibájukból és mindenkit felvittek motorosszánnal. dolgoztak egész nap keményen. mindenki kedves volt, segítőkész. a felvonókezelő engedett minket egész nap csúszni a félnapos jegyért. szerintem jobb mint mszi-n fagyoskodni a felvonón vagy síbakancsban felsétálni. én részemről tisztelem mszi-t is, de tény, h mindketten kicsit többet kérnek a jegyért, mint ami reális. szolgáltatás sehol... 10 éve mikor utoljára ott járhattál. miért érzed úgy, h mindenkinél különb vagy? minden sport szerintem csapatjáték (még ha egyéni is az) úgyhogy nem tanácsolom a versenyszintű sportolást neked... úgy viszont azt hiszem ugrott az almanach-os interjúd.
Előzmény: -
oldalak: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 | 221 | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 | 245 | 246 | 247 | 248 | 249 | 250 | 251 | 252 | 253 | 254 | 255 | 256 | 257 | 258 | 259 | 260 | 261 | 262 | 263 | 264 | 265 | 266 | 267 | 268 | 269 | 270 | 271 | 272 | 273 | 274 | 275 | 276 | 277 | 278 | 279 | 280 | 281 | 282 | 283 | 284 | 285 | 286 | 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 | 296 | 297 | 298 | 299 | 300 | 301 | 302 | 303 | 304 | 305 | 306 | 307 | 308 | 309 | 310 | 311 | 312 | 313 | 314 | 315 | 316 | 317 | 318 | 319 | 320 | 321 | 322 | 323 | 324 | 325 | 326 | 327 | 328 | 329 | 330 | 331 | 332 | 333 | 334 | 335 | 336 | 337 | 338 | 339 | 340 | 341 | 342 | 343 | 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443 | 444 | 445 | 446 | 447 | 448 | 449 | 450 | 451 | 452 | 453 | 454 | 455 | 456 | 457 | 458 | 459 | 460 | 461 | 462 | 463 | 464 | 465 | 466 | 467 | 468 | 469 | 470 | 471 | 472 | 473 | 474 | 475 | 476 | 477 | 478 | 479 | 480 | 481 | 482 | 483 | 484 | 485 | 486 | 487 | 488 | 489 | 490 | 491 | 492 | 493 | 494 | 495 | 496 | 497 | 498 | 499 | 500 | 501 | 502 | 503 | 504 | 505 | 506 | 507 | 508 | 509 | 510 | 511 | 512 | 513 | 514 | 515 | 516 | 517 | 518 | 519 | 520 | 521 | 522 | 523 | 524 | 525 | 526 | 527 | 528 | 529 | 530 | 531 | 532 | 533 | 534 | 535 | 536 | 537 | 538 | 539 | 540 | 541 | 542 | 543 | 544 | 545 | 546 | 547 | 548 | 549 | 550 | 551 | 552 | 553 | 554 | 555 | 556 | 557 | 558 | 559 | 560 | 561 | 562 | 563 | 564 | 565 | 566 | 567 | 568 |
Hirdessen itt!